MerensForum.nl
http://merensforum.nl/

Passion (Grand prix paard) versus Polie (Merens)
http://merensforum.nl/viewtopic.php?f=1&t=2256
Pagina 1 van 1

Auteur:  Pauline [ di aug 03, 2010 5:24 pm ]
Berichttitel:  Passion (Grand prix paard) versus Polie (Merens)

Sinds kort is Passion bij ons op stal, het grand prix paard van onze instructrice Sandra. Passion heeft veel achter de kiezen: twee zware operaties en verwaarlozing. De afgelopen maanden is Passion aangesterkt en door een jong meisje mooi voorzichtig voorwaarts neerwaarts gereden en langzaam wordt ze weer opgebouwd. Ze zal nooit meer grand prix lopen maar alle knopjes zitten er nog op. Vandaag kreeg ik les op haar. Ik wilde Passion zo benaderen dat ze het gevoel had dat ze nog volledig volwaardig grand prix is, dus het show dekje van Hercule met bijpassende bandages kreeg ze en dat bordeaurood met goud op een schimmel staat ook erg mooi. De les begon en eerlijk gezegd vond ik het heel erg spannend, zo'n hoog paard. Ik ben erg eenkennig en aan mijn paarden gehecht. Van te vore dacht ik nog als nu Polie maar niet heel erg gaat tegen vallen als je even aan het goud mag proeven.
Nou hier komt de vergelijking. Opstappen: poe hé wat hoog. Merens scoort hoger. De gevoeligheid aan de hulpen, ik vond haar taaier dan Polie. Was duidelijk al wat lang geleden dat de grand prix ruiter aan de knopjes had gezeten. Polie reageert veel gemakkelijker op de hulpen en kost niet zo'n moeite. Mondje, super net als Polie lekker zacht en gemakkelijk laat ze zich rond instellen. Voelbaar is dat Passion qua lijf kwetsbaarder is dan Polie, ze is herstellende. De draf is heerlijk, net als Polie kun je goed door zitten. Ijver, super net als Polie staan de oortjes van vreugde strak naar voren en is Passion werkwillig. Uiteraard is Passion verder. De galop is super verzameld en licht. Dat is bij Polie veel zwakker Polie is ook nog jong vergeleken met Passion. Ik vond het zo grappig dat toen ik per ongeluk mijn been verlegde er gelijk een galops wissel kwam. Passion wilt zo graag werken. Dus hebben we haar schouder binnenwaarts laten lopen en andere oefeningen zoals keertwendingen enz.. Op een gegeven ogenblik ben ik haar op advies van Sandra meer gaan sluiten. De veer onder mijn kont werd voelbaar sterker. Zalig wat rijdt dat lekker. Van Sandra mocht ik paar meter passage rijden en de eerste keer deed ik het fout en ging ze piaf doen. Mag nog niet, dus gelijk gestopt. Vervolgens op advies van Sandra vanuit de draf ingezet en voorwaarts gedacht ja hoor daar gingen we, een heuse passage. Joechee wat gaaf :)) . Toen Jef kwam het nog een keer gedaan zodat hij kon kijken. Toen Passion uitgewerkt. Omdat ze nu even mocht werken ging ze niet zelf van alles verzinnen wanneer het haar uit kwam dus ik mag haar vaker af en toe in de les gaan rijden. Na het einde van de les zei ik tegen Sandra: "Toch is Polie helemaal niet verkeerd hoor, daar zit ook een behoorlijk veer op en rijdt ook heel fijn, ik had het verschil veel groter verwacht". Juist zei Sandra, en daarom wilde ik dat je Passion zou rijden, want dat paardje van jou kan heel veel ;;) , alleen moeten jullie samen nog veel leren. En dat mag jij af en toe op Passion doen, zodat je het Polie kunt leren. Polie kan gemakkelijk naar het Z zei ze: Nou is deze ervaring gaaf of is het gaaf! Het leuke is bij ons op stal dat iedereen leuk met elkaar meeleeft dus toen ik passage reed begonnen een aantal mensen aan de kant te fluiten en te joelen en te roepen "Opschepper!". Passion vond dat natuurlijk reden om even nog meer veer uit de stal te halen. :))

Auteur:  Hanna [ zo aug 08, 2010 8:49 pm ]
Berichttitel:  Re: Passion (Grand prix paard) versus Polie (Merens)

Soso, gaaf hoor!!!

Zal wel geweldig gevoeld hebben! Het is altijd erg fijn als je de knopjes kunt leren van een paard die het al kan. =))

Auteur:  Christel Welbie [ di aug 10, 2010 10:54 am ]
Berichttitel:  Re: Passion (Grand prix paard) versus Polie (Merens)

Een beetje een late reactie op je verhaal, Pauline.
Maar geweldig dat je zo enthousiast bent over het heerlijke gevoel wat Passion jou gegeven heeft en hoe je dit vertaalt naar Polie.

Ik heb één keer het gevoel van het dalen van de achterhand mogen voelen (van een Mérens), voordat hij in de uitgestrekte draf ging en dat was zo veel, dat ik het niet eens kon uitzitten. Het voelde zo geweldig.
En dat was al zo ongelofelijk kicken, dat ik me kan voorstellen dat je glimlach lang op je gezicht heeft gestaan. Je dag kan dan niet meer stuk.

Helaas is het door omstandigheden bij die ene keer gebleven, maar wie weet wat de toekomst nog gaat brengen.

Succes verder.

Christel

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/