MerensForum.nl
http://merensforum.nl/

Hoe gaat het met jullie paarden??
http://merensforum.nl/viewtopic.php?f=1&t=2447
Pagina 1 van 1

Auteur:  Soma [ do jan 04, 2018 9:27 pm ]
Berichttitel:  Hoe gaat het met jullie paarden??

Goedenavond allemaal,

Omdat ik regelmatig hier kijk en helaas niks meer lees over de bekende Merens van de forum, leek het me leuk een post te maken met deze vraag. Mijn merrie Esprit wordt dit jaar 14 en wij hebben al een hoop meegemaakt met elkaar.

Hoe is dat bij jullie? Bij interesse van forumleden schrijf ik mijn ervaringen graag hier neer. Zijn jullie ook nieuwsgierig? Ik ben benieuwd!

Hopelijk tot snel

Auteur:  Pauline [ di nov 20, 2018 10:21 pm ]
Berichttitel:  Re: Hoe gaat het met jullie paarden??

Dag Soma, het is hier inderdaad erg rustig, reden dat ik zo één keer per jaar eens eventjes kijk. Dus zag ik je topic. Ik vind het wel leuk om iets over jouw Esprit te lezen. Hoe heet Esprit met haar achternaam en wie is haar fokker en wat doe je allemaal met haar?

Wij hebben twee paarden (Hercule en Polie) en wij wonen in Zuid Frankrijk al weer een aantal jaren. Polie is anderhalf jaar geleden heel erg onderuit gegaan op de wei (ik was er niet bij) en om een lang revalidatie verhaal kort te maken, zijn we nu al weer een half jaar op aan het bouwen en het gaat goed met haar. Mijn man en ik rijden drie buiten ritjes per week (anderhalf uur hooguit) en steeds meer worden het normale buiten ritjes waarin gedraafd en gestapt wordt. Eén keer per week rijd ik op Hercule en gaat Polie mee aan de hand, dan wandel ik nog met de paardjes op de dagen dat we niet rijden afhankelijk van weer en tijd één à twee keer per week en dan één of twee dagen rust. Polie komt van zo ver, dat we haar in beweging houden en dat werkt heel goed.
We zijn erg gelukkig met onze merens om ons heen. Ze zijn vrolijk en heel erg gezellig. Hercule is erg vrolijk nu we weer op stap gaan, want omdat Polie rustig aan moest doen en niet mocht rennen of gek doen, hebben we nooit het risico genomen om ze uit elkaar te halen. Dus hij had ook anderhalf jaar rust. Polie heeft veel pijn gehad en zij is helemaal blij en rent weer uitgelaten rond in de wei. Dat voelt als een godswonder en we hebben er alles aangedaan (+ hele goede dierenarts gespecialiseerd in de osteopathie heeft haar paar keer behandeld) om Polie pijn vrij te krijgen en toen dat lukte ging het opeens binnen een half jaar vrij snel. Zeker tot volgende zomer blijven we rijden zoals het nu gaat zodat ze sterker en sterker kan worden en we zien wel of we in de toekomst nog wat vaker gaan rijden of nog wat verder. Voor nu is het fijn dat we in dit prachtige land weer met de paardjes op stap kunnen. Alle vier genieten we daar zeer van.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/