MerensForum.nl
http://merensforum.nl/

Natuurmonumenten schaft ruiterbewijs weer af
http://merensforum.nl/viewtopic.php?f=12&t=280
Pagina 1 van 1

Auteur:  Arjanne [ vr dec 03, 2004 1:38 pm ]
Berichttitel:  Natuurmonumenten schaft ruiterbewijs weer af

Dit las ik op een ander forum. Ik dacht dat het hier ook wel interesant zou zijn!

Onderstaande brief van Vereniging Natuurmonumenten. Het is dus zover, het ruiterbewijs is niet langer verplicht en per 1 januari 2005 wordt het vergunningensysteem (weer) ingevoerd...


Citaat:
Geachte heer/mevrouw,

Middels deze brief willen wij u berichten, hoewel u dit mogelijkerwijs al heeft vernomen, dat Vereniging Natuurmonumenten heeft besloten het pilotproject in samenwerking met de Stichting Rijvaardigheidsbewijzen Recreatieruiter te beëindigen. Dat wil zeggen, dat voor ruiters en menners in de terreinen van Natuurmonumenten het rijvaardigheidsbewijs en de daarbij behorende gele kentekenplaten niet meer verplicht zijn.

Per 01-01-2005 zal voor bovengenoemde doelgroep een vergunningensysteem worden ingevoerd. Dat betekent, dat ruiters en menners door middel van de jaarlijkse aankoop van een vergunninglabel à € 10 vrijelijk toegang hebben tot alle daarvoor bestemde paden in de terreinen van Natuurmonumenten, uiteraard met inachtneming van de geldende toegangsbepalingen. Met dit bescheiden bedrag levert men bovendien een positieve bijdrage aan het onderhoud van de recreatieve voorzieningen van het betrokken natuurgebied.
In bijlage treft u een lijst aan met verkooppunten, waar de vanaf 1 januari 2005 verplichte vergunninglabels te koop zullen zijn.

Wij vertrouwen erop u hiermee naar behoren te hebben geïnformeerd, mochten er echter nog vragen zijn, dan kunt u zich wenden tot het Bezoekerscentrum Veluwezoom, tel. 026 - 497 9100 of ondergetekende op het beheerkantoor Veluwezoom, tel. 026 - 497 9196.

Met vriendelijke groet,

Vereniging Natuurmonumenten

D. van Kooi
Beheerteammedewerker Veluwezoom


Verkooppunten vergunninglabels
Bezoekerscentrum Veluwezoom - Heuvenseweg 5a, 6991 JE Rheden - 026 - 497 9100
Paviljoen de Posbank - Beekhuizenseweg 1, 6991 JM Rheden - 026 - 495 0930
Stal te Bokkel - Soerensezand 5, 6961 LL Eerbeek - 0313 - 619 488
Horse Totaal, paardenspeciaalzaak - Dorpsstraat 50, Rheden - 06 - 20 105 585
VVV Fietsverhuur & Activiteiten - Schietbergseweg 28/a, 6991 VL Rheden - 026 - 495 300
Roelé Fietsen - Dr. Langemeijerweg 16/B, 6991 EV Rheden - 026 - 495 2910

Auteur:  Jizza [ di dec 07, 2004 3:24 pm ]
Berichttitel: 

Jeetje en nu heb ik net in oktober mijn ruiterbewijs gehaald.
Weet je, of stond er ook bij, waarom ze de samenwerking hebben beeindigd? Daar zal toch een rede voor zijn. :p

Auteur:  Arjanne [ di dec 07, 2004 10:44 pm ]
Berichttitel: 

Ik heb geen idee!

Auteur:  Rosemarie [ di jan 25, 2005 9:53 am ]
Berichttitel: 

Ik begreep dat de SRR/KNHS niet mee wilde betalen aan het onderhoud van ruiterpaden en dat was wel een voorwaarde geweest voor de samenwerking.

Ik ben er in ieder geval niet rouwig om: het ruiterbewijs in de huidige vorm vind ik niet het juiste middel om iemand de toegang tot een bepaald rijgebied te ontzeggen.

Auteur:  Jizza [ di jan 25, 2005 12:26 pm ]
Berichttitel: 

Ben ik het helemaal mee eens, dat je voor de algehele kennis van paarden hoort te weten welke beengebreken en aftekeningen er zijn bij paarden vind ik prima. Maar dat heeft weinig te maken met het ruiterbewijs. Dat je weet hoe je moet, en behoort te gedragen tijden een buiterit, dat is in het belang voor het ruiterbewijs.Maar ik blijf het vreemd vinden dat dit zomaar kan. Ik heb nog maar 4 maanden geleden geld uitgegeven voor dit briefje en dan zou het nu waardeloos zijn??? Ze wisten toen vast al dat het spaak ging lopen.(':p')

Auteur:  Rosemarie [ di jan 25, 2005 3:54 pm ]
Berichttitel: 

Het is natuurlijk niet waardeloos, er zijn volgens mij zelfs nog gemeentes die het verplicht gaan stellen. En in den beginne waren er helemaal geen gebieden waar het verplicht was. O, en ja, je bent nu dubbel verzekerd en lid van de KNHS. Kun je ook aan half-wilde wedstrijden meedoen.

Bij ons gaan ze nl in maart een tripalon organiseren, maar daar mag ik vooralsnog niet aan meedoen omdat ik niet lid ben van een rijvereniging (ook nog niet van de KNHS EV, eerst kijken of het bevalt...). Mensen die een ruiterbewijs hebben mogen wel meedoen vanwege hun lidmaatschap van de KNHS. Volgens de organisatie heeft het met verzekering te maken. Volgens mij dikke onzin: waarom kan ik dan een kennismakingsrit rijden bij de endurance zonder lid te zijn? Zou ik trouwens wel met mijn barefoot-zadel mogen rijden? Daar mag ik nl geen ruiterbewijs mee rijden, is veel te gevaarlijk :p

Maar ja, als jij het ruiterbewijs hebt gehaald voor een gebied van NM heb je er nu niet veel aan. Je moet nu gewoon een abonnement kopen.

Auteur:  Arjanne [ di jan 25, 2005 5:13 pm ]
Berichttitel: 

Er zijn ook verschillende maneges waar het verplicht is een ruiterbewijs te hebben als je een buitenrit wil gaan maken. Dus helemaal nutteloos is het niet.

@Rosemarie: ookal ga je zonder zadel en met een halster; bij de endurance mag je gewoon meedoen.

Auteur:  Rosemarie [ wo jan 26, 2005 11:07 am ]
Berichttitel: 

Ja, gelukkig wel. Rare vereniging die KNHS!

Auteur:  Rosalie [ wo jan 26, 2005 10:46 pm ]
Berichttitel: 

Maar het was toch ook weleens de bedoeling geweest dat ze een ruiter/koetsierbewijs verplicht gingen stellen als je de openbare weg op ging. Is dat nog wel aan de orde?

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/