MerensForum.nl

Het forum voor Merensliefhebbers! Onderdeel van het Merens Stamboek Nederland
Het is nu za feb 23, 2019 5:42 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 24 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: TREC Val d'Heure
BerichtGeplaatst: di aug 28, 2007 12:46 pm 
Offline
**
**
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo maart 06, 2005 7:49 pm
Berichten: 511
Woonplaats: Utrecht
hoi!

Afgelopen weekend hebben Kadans en ik onze vijfde TREC wedstrijd gehad, onze tweede keer in het buitenland. De wedstrijd was in Val d'Heure, België. Wat is het daar mooi!!

Vrijdag zijn we rond 14:00 uur op stal vertrokken. 'S ochtends alles ingeladen en klaar gemaakt. Mijn vader moest 's ochtends werken,. Hij had de middag vrijgenomen zodat we op tijd konden gaan rijden. We hebben toch nog even in de file gestaan, zowel bij Antwerpen, als bij Brussel. Om een uur of half zeven kwamen we aan in Val d'Heure. Kadans naar zijn stalletje gebracht en onze tentjes opgezet.
Toen de tentjes bijna stonden kwam Karin de Boo aan met haar merens Hardiesse. Kadans en Hardiesse stonden gezellig naast elkaar op stal. Nadat Karin ook haar tentje had staan zijn we richting inschrijving gelopen. We bedachten dat we ook gezellig in equipe konden starten. Gelukkig vond de organisatie het geen probleem en mochten we samen in equipe starten. Om 22:30 uur gegeten. En daarna gezellig met een biertje gekletst tot iets na middernacht.

De volgende ochtend moesten we om 9:55 uur in de maproom intekenen. Het was toch wel even goed opletten, er zaten hier en daar moeilijke stukken in de route. Om 9:15 uur zijn we vertrokken. Dans en Har konden het heel goed vinden met elkaar. De route was echt mooi! Hier en daar wel spannend, wanneer de paden toch wel erg steil naar beneden gingen. Gelukkig wordt Kadans daar steeds handiger in en kwamen we met de goede tips van Karin telkens veilig beneden. We zijn een aantal keer bijna onderuit gegaan, maar gelukkig nooit helemaal. (In tegenstelling tot Lotje die haar paard wel even onder zich had liggen, terwijl zij plots met beide benen op de grond stond, haha!)
Rond 14:00 uur zat ik er even doorheen, ik was toe aan de lunchpauze. Kadans werd erg drammerig, wilde steeds galopperen en trok de teugels uit mijn handen. Het geluk van in equipe rijden is dat je met zijn tweeën bent en de ander even iets meer op de route kan letten. Rond 15:00 uur en 2/3 van de route verder kwamen we aan bij de lunchplaats. We mochten kiezen hoe lang we pauze hielden, zolang het maar tussen een 30 en 60 minuten was. We hebben lekker een uur pauze genomen, zodat de paarden konden rusten en wij alle tijd hadden om de lekkere lunch te eten. Na de lunch had ik weer voldoende energie om door te gaan. Karin had toen even een dipje. Ja, equipe is echt wel handig!! Het eerste traject na de lunch was 5 km. per uur. Dus teugels helemaal los en heerlijk sloom slingerend over de weg naar de eerst volgende post. Het was wel even leuk zo langzaam. Op het stuk daarna lekker de ruimte gehad om de paarden even te laten gaan. Heerlijk zo rijden!! Bij de ene laatste post kwamen we Lotje tegen. Haar paard en Kadans kennen elkaar, maar moesten toch even met de voorbenen slaan, na het ruiken. Hierbij kwam Kadans met een been in de teugel van Lotje. Gelukkig had hij snel door dat het handig was dat hij gewoon maar stil bleef staan. Wat fijn toch zo’n relax merensje!
Rond 18:00 uur kwamen we bij de laatste post aan en mochten wel zelf bepalen hoe we het laatste stuk naar stal reden. We zijn via het dorp gereden waar wij een heerlijk ijsje hebben gehaald en de paarden bij de groenteman een heerlijke grote wortel kregen. We zijn toen met ons ijsje in de hand terug naar stal gereden, hebben de paarden verzorgd en beide werden goedgekeurd bij de vet controle. Hardiesse had een ijzer los, maar de smid kon deze gelukkkig zonder problemen vastzetten. ' S avonds was er een lekkere bbq en voor ons heerlijke vega burgers met gepofte aardappels en een lekkere salade. Daarna weer lekker aan het kriekbier en gezellig bijgeklets met de andere ruiters.

Zondag ging de wekker om 7:00 uur. Karin en ik zijn de paarden gaan halen en deze kwamen super uit stal. Beide helemaal niet stijf gelukkig. Terwijl mijn vader met Dans en Har ging lopen, zijn Karin en ik gaan ontbijten. Echt heel fijn dat mijn vader het leuk vind om met de paardjes op stap te zijn! Hij is zelf met ze naar de vet controle geweest, dus toen wij om 8:15 uur de paardjes weer kwamen halen waren ze klaar voor de MA. De MA (zo langzaam mogelijk galopperen en daarna snel mogelijk stappen) ging voor mijn gevoel erg goed. Ik was echt tevreden! Dit is ons zwakste onderdeel.

Om 13:00 uur zijn we het prachtige PTV parcours gaan lopen. Een stuk van 2 km. met hele mooie hindernissen. De ondergrond was helaas wat minder. Om 14:00 uur waren we rond en ben ik Kadans rustig gaan zadelen. Om 15:15 uur mochten we starten.

Onderdeel 1: rechtsopstappen, ging super. Hij bleef netjes stilstaan en ik kon heel relax opstappen.
Onderdeel 2: de trap. We mochten kiezen of de heuvel op of de trap, omdat de trap in de hogere klassen vaker wordt gevraagd, heb ik voor de trap gekozen. Een mooie oefening voor Kadans, die hij ook weer super deed.
Onderdeel 3: Laag hangende takken. In een galopje er op af, maar Kadans twijfelde, dus zijn we er in een drafje onderdoor gegaan. Alle stokjes bleven liggen.
Onderdeel 4: De slalom, ook deze vanuit een drafje gereden en ging goed.
Onderdeel 5: achterwaarts. Sinds twee maanden gaat dit ook thuis heel beroerd. We mochten kiezen of onder het zadel of aan de hand. Ik heb gekozen om het aan de hand te doen. Helaas hield ik Kadans niet recht en stapte meneer drie keer tegen de balken, dat betekend 0 punten op dit onderdeel.
Onderdeel 6: brug. Kadans moest even kijken, maar liep snel braaf over de brug. In een galopje door naar de volgende.
Onderdeel 7: smalle doorgang, hebben we in een drafje genomen en de balken niet geraakt.
Onderdeel 8: heg. Kadans moest even kijken, maar we zijn er netjes in een keer overheen gegaan.
Daarna weer een stukje door en naar onderdeel 9: de boomstam. Kadans werd een beetje moe en kijkerig, dus vanuit een drafje over de boomstam gehupst.
Onderdeel 10, de greppel. Dit vond ik erg spannend. Kadans was die ochtend bij een greppel bij de MA nog gevallen, omdat hij niet oplette. Hij moest dus even kijken, maar onder mijn aanmoediging heeft hij hem wel gesprongen.
Onderdeel 11 was een waterhindernis. Kadans stapte er netjes in, door en uit. Heerlijk paardje!
Door naar onderdeel 12: het hek. Kadans en ik hadden deze in Slootdorp nog verpest, doordat meneer het nodig vond om op twee benen te gaan staan. Dit hek was anders en moesten we omhoog open doen. Kadans was super, reageerde goed op mijn been, dus we kregen de volle 10 punten!
Onderdeel 13 en 14 volgde elkaar. Eerst een dubbelsprong en daarna een opsprong. De opsprong van de T3 stond in een mooiere lijn, dus hebben we deze maar gesprongen.
Daarna door naar het labyrint, onderdeel 15. Heel braaf, maar door een kleine aarzeling 9 punten i.p.v. 10.
Als laatste was er het onbewegelijk stilstaan, onderdeel 16. Mijn mannetje weet wanneer hij echt moet luisteren en bleef netjes stil staan, totdat ik hem kwam halen.
Ik was heel tevreden met mijn PTV! Super merensje, had het goed gedaan.

Daarna nog bij de andere gekeken. Ook bij Karin ging het, op een ongelukje voor de trap na, goed.

Na Kadans te hebben verzorgd, ben ik mijn spullen gaan ruimen en hebben we de auto ingeladen. Om 18:00 uur was alles gepakt en hebben we tot 20:00 uur heerlijk in de zon gezeten, gegeten, gekletst en gewacht op de prijsuitreiking.

We hadden de beste punten in de POR, tweede op de PTV, maar we zijn als eerste equipe in de T2 geëindigd! Jeej!! GEWONNEN! Op de tweede plek stond ook een Nederlands equipe :D Heide en Wendy.

Ik heb een mooie winter uitrijdeken voor Kadans en Karin en ik hebben beide een beker mee naar huis.

Om 20:30 uur zijn we vertrokken vanuit Val d'Heure. Om 0:30 uur op stal en om 1:30 uur lag ik in bed. Bij de stop net over de grens in NL kwamen we Lucia tegen. Dat om 23:30 uur op een parkeerplaats naast de snelweg, haha. Een lang, maar weer super weekend achter de rug.

Het weekend van 22/23 september heb ik nog een wedstrijd in Zutendael.
Het weekend van 13/14 oktober in Merendree.
En 27/28 oktober in Beek, de achterhoek. Dan zit helaas het TREC seizoen er weer op. Gelukkig is er begin december nog een trainingsweekend waar Kadans en ik waarschijnlijk ook heen gaan.

Het TREC rijden is echt super! Ik ben heel blij dat Arjanne mij begin van het jaar heeft uitgenodigd om het eens te gaan proberen! Echt heel jammer dat je er niet bij kon zijn! We hebben je gemist!!

_________________
Kadans mijn grote vriend!


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: di aug 28, 2007 12:51 pm 
Offline
**
**
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di apr 26, 2005 8:15 pm
Berichten: 704
geweldig!!! gefeliciteerd met je eerste plek!!!

had dans zn zus maar wat meer moed :p trec likt mij ook geweldig, misschien ooit met zn nichtje....

_________________
een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

always look on the bright side of life.....
quira, bayra,folie


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: di aug 28, 2007 1:09 pm 
Offline
**
**
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo maart 06, 2005 7:49 pm
Berichten: 511
Woonplaats: Utrecht
Dank je wel! Maar Kadans is niet een hele echte held hoor, haha. Hij hangt verschikkelijk aan mij. Zegt de baas dat het kan, dan gaat Kadans :D Heel lief!!

Als Folie een beetje op Jolie lijkt wat karakter betreft. En dat is volgens mij wel zo, dan trekt zij haar eigen plan en vertrouwt ze meer op zichzelf...

_________________
Kadans mijn grote vriend!


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: di aug 28, 2007 1:44 pm 
Offline
*
*
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo jan 01, 2006 6:20 pm
Berichten: 358
Woonplaats: Breda
Heej Lianne

Nogmaals gefeliciteerd!!! Klinkt echt geweldig zo'n wedstrijd, als je jou verslag zo lees. Ik ga volgend jaar denk ik toch echt een wedstrijdje proberen haha.

Heb je geen foto's dit keer?

En haha, ja dat was echt toevallig dat we jullie bij Hazeldonk tegenkwamen op dat tijdstip ;)


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: di aug 28, 2007 2:34 pm 
Offline
starter
starter
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma jul 23, 2007 9:27 pm
Berichten: 96
Woonplaats: Almere
Gefeliciteerd,

klinkt idd erg leuk zown weekend wedstrijd.

succes bij de andere wedstrijden.

groetjes

:wave:

_________________
In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: TREC Val d'Heure
BerichtGeplaatst: di aug 28, 2007 3:38 pm 
Offline
Beheerder Website
Beheerder Website
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di dec 16, 2003 8:38 pm
Berichten: 1777
Woonplaats: Ede
Van harte gefeliciteerd!!

Lianne schreef:
Echt heel jammer dat je er niet bij kon zijn! We hebben je gemist!!


Jaja >;) En vervolgens kan ik in het vervolg in mn eentje starten... >;)

Grapje hoor! En alleen vind ik ook helemaal niet erg!


Ik baalde HEEEEEL ERG dat ik niet meekon... achteraf had het wel gekund, op meerdere manieren, maarja, niet brutaal genoeg om te vragen. ;(
Is nu al de 3e die ik mis om mee te rijden...
Maar de komende 3 die jij noemt ben ik wel weer van van partij! (en de eerstkomende wrs met Domi :D )

_________________

www.sportmerens.nl
~ If it's not a Merens horse, it's just a horse
Outdoor-Riding voor recreatie en endurance artikelen!


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: di aug 28, 2007 3:53 pm 
Offline
***
***
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do feb 03, 2005 12:22 am
Berichten: 1381
Woonplaats: Almere
Goed gedaan lianne en karin ook nartuurlijk.

Gefeliciteerd!


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: di aug 28, 2007 5:14 pm 
Offline
**
**
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di apr 26, 2005 8:15 pm
Berichten: 704
Lianne schreef:
Dank je wel! Maar Kadans is niet een hele echte held hoor, haha. Hij hangt verschikkelijk aan mij. Zegt de baas dat het kan, dan gaat Kadans :D Heel lief!!

Als Folie een beetje op Jolie lijkt wat karakter betreft. En dat is volgens mij wel zo, dan trekt zij haar eigen plan en vertrouwt ze meer op zichzelf...


hihi scheelt inderdaad dat je jolie kent, maar wat je zegt klopt wel zo'n beetje inderdaad, soms vervelend soms wel lachen

_________________
een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

always look on the bright side of life.....
quira, bayra,folie


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: di aug 28, 2007 5:52 pm 
Offline
*
*
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do aug 31, 2006 1:33 pm
Berichten: 295
Woonplaats: Oosterwolde / Friesland
Wow, super gefeliciteerd!!!!
Wat een leuk verslag, en wat een kanjer die Kadans!!:)) :)) :))

_________________
Obbe Silke en Nero zijn de mooiste


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: di aug 28, 2007 7:05 pm 
Offline
*
*
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do okt 19, 2006 2:28 pm
Berichten: 419
Woonplaats: Eben Emael
Wauw Lianne wat een verhaal. Gefeliciteerd met jullie eerste plaats. Wat leuk dat je dat samen kan doen en hoe jullie het tempo zo verdelen. Jullie houden zoveel rekening met je paard. Dat vind ik echt tof. Dat Trec klinkt echt super.
Weet je, als het mogelijk is kom ik naar je kijken in Zutendaal dat ligt vlak bij mij thuis. Het lijkt me super dat eens te zien. Die oefeningen die je allemaal beschreef, wat een samenwerking met je paard. Ik vond het heel leuk je verhaal te lezen. Bedankt want ik heb ervan genoten. :wave:

_________________
Sauvage en Sauteuse (Chanty)


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: di aug 28, 2007 8:10 pm 
Offline
****
****
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za maart 12, 2005 10:28 am
Berichten: 2036
Woonplaats: Valthermond
You go Girl!!

Echt een super prestatie, leuk verhaal ook :D

_________________
FIGARO DU KERCORB X BETEL DE FANTILHOU = QUINOA DE FANTILHOU

Afbeelding


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: di aug 28, 2007 9:32 pm 
Offline
**
**
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do jun 29, 2006 12:34 am
Berichten: 607
Woonplaats: zwolle
Mooi verslag hoor en wat een heerlijk resultaat!!
Gefeliciteerd!!!!!!

_________________
Het leven is wat je gebeurt terwijl je andere plannen maakt.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: di aug 28, 2007 10:10 pm 
Offline
starter
starter
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr aug 24, 2007 2:38 pm
Berichten: 104
Woonplaats: Baal, België
Fantastisch resultaat!
Wij zijn zaterdag ook eens gaan kijken in Val d'Heure.
We zijn tot iets na een aan de lunchplaats gebleven maar geen merensjes gezien :?
Daarna zijn we naar de stopplaats geweest, tot vier uur zoiets, en weer geen merensjes gezien ;(
En we hadden nochtans ons fototoestel bij en al
Nu weten we natuurlijk waarom. :)

Maar naar Zutendael proberen we gewoon op zondag te komen. Dan is het veel makkelijker om iedereen bezig te zien.
En dan voor net zo'n goed resultaat zorgen, dan zorgen wij voor fotootjes :=


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: wo aug 29, 2007 9:46 am 
Offline
**
**
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo maart 06, 2005 7:49 pm
Berichten: 511
Woonplaats: Utrecht
Wat een leuke reacties!! Dank jullie wel!!

Lucia: Je moet het echt een keer proberen. Het is hartstikke leuk. Arjanne en Karin organiseren er volgend jaar weer een in omgeving Lunteren.

Corinne en Wim & Linda: Leuk als jullie naar Zutendael komen! Er zijn dan drie merens. Karin met Hardiesse, Arjanne met Domi en ik met Kadans. De merensjes beginnen nu toch wel erg bekend te worden bij de TREC :D We hebben nu in Val d'Heure ook weer heel veel leuke complimenten gehad!
Wim en Linda: Jammer dat we jullie in Val d'Heure niet zijn tegengekomen. Wij waren rond 15:00 uur bij de lunchplaats en rond 18:00 uur pas bij de laatste post. Jullie waren bij beide een paar uur voor ons. Leuk als jullie foto's komen maken in Zutendael!

Arjanne: Heb je de poster van Zutedael al gezien? Hij is echt mooi! :D

Er zijn foto's gemaakt, maar niet door mij. Als ik foto's krijg zal ik ze op het forum zetten!

_________________
Kadans mijn grote vriend!


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: wo aug 29, 2007 10:07 am 
Offline
Beheerder Website
Beheerder Website
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di dec 16, 2003 8:38 pm
Berichten: 1777
Woonplaats: Ede
Lianne schreef:
Lucia: Je moet het echt een keer proberen. Het is hartstikke leuk. Arjanne en Karin organiseren er volgend jaar weer een in omgeving Lunteren.


Alleen als we alles rondkrijgen met vergunningen enzo hoor!

Lianne schreef:
Arjanne: Heb je de poster van Zutedael al gezien? Hij is echt mooi! :D


AH!! VERKLAPT!!! (denk ik)
Dan heb ik nu een vaag vermoeden waar Karin zo geheimzinnig over deed!

_________________

www.sportmerens.nl
~ If it's not a Merens horse, it's just a horse
Outdoor-Riding voor recreatie en endurance artikelen!


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 24 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling