De kleur van het vlees zit puur in de voeding, doorbloeding, ras, leeftijd, textuur.
Zwart-vlees is denk ik een soort van uitdrukking, want dit vlees is absoluut niet zwart!! Het kan inderdaad wel heeel erg donker rood van kleur zijn en dat is per paard en per ras zeer verschillend. Dit heeft voornamelijk met de leefomstandigheden en de voeding te maken en niet zozeer direct met het ras. Het is dus absoluut niet zo dat een zwart paard of wat voor dier dan ook "zwart" vlees produceert.
Denk maar aan de kistkalveren, die heb je in wit, rose en rood vlees. Dit heeft alles met voeding en beweging te maken, bij wit vlees krijgen de kalveren alleen maar melk te drinken, krijgen geen ruwvoer en hebben geen penswerking, simpel gezegd krijgen ze bloedarmoede omdat ze niet de goede bouwstoffen krijgen. Zo heb je dit ook met rose en rood vlees, de een krijgt eigenlijk betere voeding dan de ander en in het geval van de kalfjes, hoe beter ze het hebben gehad, hoe roder het vlees.
Tuurlijk hebben rassen wel invloed op de textuur en soms ook op de kleur van het vlees, maar huidskleur heeft hier geen tot heel weinig invloed op.
Nou zo is het eigenlijk net zoals bij paarden
_________________
FIGARO DU KERCORB X BETEL DE FANTILHOU = QUINOA DE FANTILHOU