MerensForum.nl

Het forum voor Merensliefhebbers! Onderdeel van het Merens Stamboek Nederland
Het is nu di aug 20, 2019 2:28 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 19 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: vr jan 07, 2005 12:10 pm 
Offline
Beheerder Website
Beheerder Website
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di dec 16, 2003 8:38 pm
Berichten: 1777
Woonplaats: Ede
Gelezen in het gastenboek van MerensStamboek.nl

Citaat:
WAARSCHUWING!!

Beste mensen,
Via het gastenboek hoop ik aspirant kopers te kunnen waarschuwen.
Onlangs is er een paard door de verzekering ingenomen. Normaal gesproken gaat zo'n paard, hoe erg dan ook, naar de slager of er volgt euthanasie. Dit paard ging de handel in.
Bij navraag bij de vorige eigenaar bleek dat het paard ondanks de nodige medische zorg veel ellende, zoals gebroken kiezen e.d. in z'n mond had, het kwam niet meer goed en het paard moet veel pijn hebben.
Ondanks deze pijn doet het paard het leuk onder zadel en aangespannen.
Kort daarna nam iemand contact met mij op, hij wilde het paard kopen. Ik heb diegene met de vorige eigenaar in contact gebracht en hij zag terecht van de aankoop af.
Het is buitengewoon zielig dat er met zo'n braaf paard gezeuld wordt.
De handelswijze van verzekering/handelaar deugt van geen kant.

Het paard heet INTER CHAMPSBRUYERE, ruin 8 jaar.

Groet,
Annelies Koppel
Stamboekkantoor

_________________

www.sportmerens.nl
~ If it's not a Merens horse, it's just a horse
Outdoor-Riding voor recreatie en endurance artikelen!


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: za jan 08, 2005 9:49 pm 
Offline
starter
starter

Geregistreerd: vr jan 30, 2004 10:18 pm
Berichten: 100
Woonplaats: almelo
Vreselijk, zo'n bericht. Helemaal omdat ik weet om welk paard het gaat. Het is een halfbroer van Express. Hij is als 2 jarige naar Frankrijk gegaan en is daar verkocht. Ik heb Inter maar 1 keer gezien. Ik hoorde 2 of 3 jaar geleden al dat er problemen met zijn kiezen waren!


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: ma jan 10, 2005 1:53 pm 
Offline
starter
starter
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr jun 04, 2004 12:05 am
Berichten: 152
Woonplaats: De Bult
Helaas gebeuren deze dingen steeds vaker, het is nl niet meer zo dat als je paard aan de verzekering verkocht word hij voor de dood gaat "zoals ze dat noemen". Wil je dat je paard zeker weten niet weer verkocht word moet je hem voor de slachtprijs terug kopen, dan krijg je zelf ongeveer de helft van de verzekeringsprijs. Wij hebben daar nl twee jaar geleden naar geinformeerd toen onze ruin linux scheve heupen bleek te hebben en pijn had met rijden. "ongeschikt als rijpaard dus". Als de verzekering eigenaar is geworden mogen ze er mee doen wat ze willen. Jammer, jammer.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: wo jan 12, 2005 10:24 pm 
Offline
starter
starter

Geregistreerd: zo dec 21, 2003 10:09 pm
Berichten: 111
Woonplaats: Hilversum
Wat een drama!

Je zou toch verwachten van verzekeraars dat dit niet kan en mag gebeuren!!
Ik ken het hele verhaal erom heen niet maar als je je paard af staat aan de verzekeraar voor de slacht mag je er toch vanuit gaan dat het paard ook daadwerkelijk geslacht wordt.
Tuurlijk, daar heeft dit paard helaas niets meer aan maar ik zou een fikse klacht indienen als verzekeringnemer.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: do feb 17, 2005 7:07 pm 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do feb 17, 2005 6:23 pm
Berichten: 1
Woonplaats: Lemmer
Bij toeval kwam ik op de site van het stamboek terecht en schrok, ik zag mijn paardje zijn naam staan: Inter Champs Bruyere. Ik noemde hem Kyaran. Ik kon het niet laten een bericht achter te laten en uit te leggen wat er gebeurd is. ongeveer 5 jaar geleden waren we op zoek naar een pony/paard. ik was van mijn haflinger gegroeid, zij was maar 1.38. op marktplaats werd een merens aangeboden, uit nieuwsgierigheid zijn we gaan kijken.
Toen we aankwamen bleek het een superpaardje te zijn.. we hebben van alles gedaan gereden, gesprongen, blokje om onder het zadel Borne door met het paar voor de kar. We waren gelijk weg van 'm en hebben hem gekocht met en maand proeftijd. Achteraf bleek dat die verkoper, R.V. heette die man, ons had opgelicht. En niet zo'n beetje ook!
Kya had 2 vistels onder zijn kin, volgens mnr. R.V. was het niets maar voor de zekerheid lieten we hem checken. in eerste instantie dacht de veearts dat het paard droes had gehad en dat er niets aan de hand was, het zou wel over gaan. Het ging niet over, het bleek uit zijn kiezen te komen. Zodoende zijn we naar de kliniek in Emmeloord gegaan, die ons weer doorverwezen naar Utrecht. Daar is ie onderzocht en toen de resultaten binnen waren (en vele euro's de deur uit) namen we contact op met de verkoper die zei: Dat had ik je wel kunnen vertellen, dat wisten jullie al blabla.. (we hadden al veel gedonder met hem gehad vanwege die kiezen, hij wist van niets op een gegeven moment ontkende hij zelfs dat hij de verkoper was, belachelijk)
We wisten nu wat er aan de hand was, op dat moment had het paard nog nergens last van. Het kon wel komen, maar wanneer wist niemand. Het duurde eigenlijk best lang, ongeveer aan het eind van de zomer kreeg Kya last. Hij kwijlde toen ik hem opzadelde en onder het rijden stopte het niet. We belden de veearts en hij bleek haken te hebben, die zijn weg geveild en klaar was het. Tot oktober, weer hetzelfde probleem, maar dit keer waren de kiezen gespleten(1 aan elke kant). Met een operatie kon het verholpen worden en zo gebeurde het, de veearts kreeg van beide kiezen de helft er maar uit, maar hij had geen pijn meer. Na de operatie stond ie 2 weken op rust en mocht ik alles weer langzaam opbouwen. In de loop van December kwam het probleem weer terug. 16 december kwam de veearts weer langs, dit keer was er niets meer aan te doen zei hij.
29 December s'avonds, belde belde er nog iemand. Het bleek de verzekering te zijn, ze kwam het paard morgen halen. Ik ben gelijk naar stal gegaan en heb Kya flink verwend. De volgende dag werd ie opgehaald.
De tijd daarna vroeg ik me constant af waar Kyaran zou zijn. Toen werd ik opeens door de mevrouw van het stamboek gebeld, ik weet de naam even niet meer. Ik vroeg me al af waarom ik gebeld werd, maar heb verteld wat er aan de hand was. De dag daarna werd er plotseling gebeld door een meneer; Hij kon kyaran kopen. De man die hem kon kopen heeft de koop uiteindelijk niet door gezet. Ik ben heeeel erg nieuwsgierig waar mijn paardje nu is en wat er met hem is gebeurd.. Het was echt een superbeest goud eerlijk en zo trouw als het maar kon, ook ondeugend. Dit was het verhaal ongeveer. Ik kan het nog veeeel langer maken maar als je vragen heb stuur je maar een PB!


[edit Arjanne: Naam veranderd in initialen]


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: do feb 17, 2005 10:22 pm 
Offline
***
***
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do feb 03, 2005 12:22 am
Berichten: 1381
Woonplaats: Almere
Wat een drama zeg. Erg rot voor je hoe het gelopen is en ik hoop voor je dat je paardjeweer terrecht komt.
sterkte ermee.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: vr maart 18, 2005 1:59 pm 
Offline
****
****
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za maart 12, 2005 10:28 am
Berichten: 2036
Woonplaats: Valthermond
Jeetje hee, wat een gedoe, nou het enige wat ik kan zeggen is sterkte ermee.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: za maart 19, 2005 10:20 pm 
Offline
*
*
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo dec 22, 2004 3:27 pm
Berichten: 342
Allereerst: ik was niet de verkoper van Inter, dit was mr. B.Boomkamp uit Borne, hij heeft in die tijd twee merens van mij gekocht (Inter en Ilusion). Ik had een advertentie op marktplaats staan voor een andere merens ruin (vic) daar reageerde de fam Nijholt op, maar vic was al verkocht en ik heb ze toen verteld over Inter. We hebben een afspraak gemaakt en ze zijn gekomen om Inter te proberen , ik was dus enkel een tussen persoon. Tijdens de verkoop is er uitgebreid gepraat over het probleem dat Inter met zijn kiezen had. Inter is verkocht voor 4000,- gulden! (nee geen euro, wat het paard normaal gesproken waard was geweest) daarbij is hij een maand op proef geweest, in deze proefperiode belde mr.Nijholt mij op om te zeggen dat Inter droes had, toen heb ik hem nogmaals gezegd dat dit geen droes was, maar dat zijn kiezen waren.(hij had hem dus op dat moment nog gewoon terug kunnen geven). Dit hebben ze toen niet gedaan omdat ze die kiezen wel op de koop toe namen en omdat het voor de rest zo’n fijn goed paard was. Later heeft mr.J.Nijholt mij proberen aan te klagen voor het feit dat ik hem een paard zou hebben verkocht met een verborgen gebrek. Dit liep echter op niets uit want het ging hier niet om een verborgen gebrek maar om een duidelijk zichtbaar probleem waarover hij duidelijk was ingelicht en ik was ook niet de eigenaar van Inter. Het is jammer dat Inter op zo’n manier de handel in is gekomen maar dan had mr.J.Nijholt hem (net zoals Jizza ook zegt) maar van de verzekering terug moeten kopen.
R.V.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: do dec 07, 2006 7:20 pm 
Offline
Stamboekkantoor
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do jan 15, 2004 10:50 pm
Berichten: 662
Woonplaats: Brummen
Nou Inter is weer in beeld, doordat hij gechipt is kreeg ik de gegevens om verder te registreren.
Hij staat weer in "Utrecht".
Hij werd erg mager en nu bleek dat hij weer last van z'n kiezen had.
Eentje is er getrokken of liever gezegd naar beneden geduwd en eruit gehaald.
Verder gaat het aardig met hem.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: vr dec 08, 2006 5:59 pm 
Offline
**
**
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do jan 12, 2006 10:12 pm
Berichten: 732
Woonplaats: haute Vienne Frankrijk
Jé, wat een naar rot verhaal is dit zeg.........en wat sneu voor verschillende partijen waaronder vooral het paardje zelf............
Waar ik op reageer is op het stukje dat als de verzekering het paard terug neemt je niets meer te zeggen zou hebben. Toen Hercule verzekerd was is opgenomen in de bepaling dat als het paard door de verzekering ingenomen moet worden, de eigenaar (ik dus) mee ga met het transport naar de slager. Tevens dat dit dus betekent dat de verzekering het paard niet weer in de handel mag doen. Interpolis keek raar op van mijn eis, maar hadden wel begrip dat ik dit vooraf geregeld wildezien.Misschieneen tip!
Succes en sterkte!
Groeten,

Pauline


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: vr dec 08, 2006 8:22 pm 
Offline
Stamboekkantoor
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do jan 15, 2004 10:50 pm
Berichten: 662
Woonplaats: Brummen
Is inderdaad wel een goed idee.

Hoewel ik persoonlijk, altijd zou kiezen voor euthanasie in de wei b.v.
Het is toch altijd stressen bij de slager, ze ruiken het gewoon.
Het idee dat bij AH rookvlees van mijn paardje zou liggen....of in de blikjes katten-hondenvoer?

Maar ja, dat is toch allemaal heel persoonlijk.
Voorlopig maar niet aan denken dus.
Ook maar geen apart topic over maken, laten we maar aan leukere dingen denken.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: za dec 09, 2006 5:46 pm 
Offline
**
**
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do jan 12, 2006 10:12 pm
Berichten: 732
Woonplaats: haute Vienne Frankrijk
Annelies,

Je hebt helemaal gelijk. voledigheidshalve: als de verzekering het paard inneemt dan was dus de bepaling opgenomen dat ikzelf het transport naar de slager zou begeleiden en het volledige aankoopbedrag van het paard terug zou krijgen.
Als ik euthanesie wilde thuis, dan kon dat ook maar dan kreeg ik het volledige aankoopbedrag minus de opbrengsten van de slacht (toen zo'n 1500,- gulden) terug.
Ik zou zeker voor het laatste hebben gekozen. Maar....je hebt gelijk.het is een naar onderwerp en mijn ventje huppelt heerlijk bij Annebel in de Franse Pyreneeën rond.............moet nu een echt Beertje zijn. In april gaan we er weer naar toe.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: do jul 05, 2007 2:37 pm 
Offline

Geregistreerd: ma apr 30, 2007 9:03 pm
Berichten: 1
heef trouwens iemand een iedee hoe het nu met hem gaat?
ik spreek namelijk zijn vorige baasje neit meer zo vaak... en ben wel benieuwd...


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: do jul 05, 2007 3:55 pm 
Offline
Stamboekkantoor
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do jan 15, 2004 10:50 pm
Berichten: 662
Woonplaats: Brummen
Geen idee, hij is uit beeld.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: wo aug 29, 2007 1:51 pm 
Offline
Stamboekkantoor
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do jan 15, 2004 10:50 pm
Berichten: 662
Woonplaats: Brummen
Nou Inter is weer boven water!
Het gaat weer goed met hem.

De eigenaar nam vandaag contact met mij op.
Het paard heeft 3 maanden in de kliniek in Utrecht gestaan.
Wat dat gekost heeft met alle ct-scans en 4 operaties kun je wel raden.

Hij was broodmager maar nu is hij weer goed gevuld.


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 19 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling