MerensForum.nl
http://merensforum.nl/

Zwart of Bruin
http://merensforum.nl/viewtopic.php?f=5&t=1908
Pagina 1 van 1

Auteur:  Francis [ za dec 20, 2008 4:38 pm ]
Berichttitel:  Zwart of Bruin

Even een heel ander 'probleempje'.. (nou ja, da's een groot woord natuurlijk).
Ik was er eigenlijk van overtuigd dat ik op Ben een zwart zadel zou nemen. Éigenlijk vind ik zelf een bruin zadel mooier maar ja, zwart paard dus zwart zadel.. vrij logisch, dacht ik. Zeker omdat ik gek van oranje ben.. dat kleurt daar weer leuk bij, dus klaar.

Maar nu heb ik een bruine test-Freeform in huis met zo'n mooie warme kleur bruin en een zwart biesje... dat vind ik eigenlijk wel héél erg mooi (ga straks proberen of ik dat ook weer op Ben kan leggen, net als gister de Delphin... hebben jullie 't al gelezen hoe stoerrrr Ben gister was? :D ).
En toen kreeg ik per mail een voorbeeld van een Freeform op een korte rug (dus om te laten zien dat 't wel kan, níet zozeer om de kleurtjes van't zadel), en dat was ook zo'n gave combi..
Afbeelding
Dit is dus een Fellpony, maar vind de combi met bruin en zwart wel heel chique staan.

Mijn vraag nu dus... Wie heeft er een bruin zadel (en dan dus niet donker bruin maar 'roodbruin' of lichtbruin) op z'n merens (en ook hoofdstel), met wat voor kleuren combineer je dat eventueel (zou oranje daar nog steeds mooi bij staan) en kun je daar hier een foto van plaatsen. Want nu twijfel ik.. :D

Auteur:  Pauline [ za dec 20, 2008 5:42 pm ]
Berichttitel:  Re: Zwart of Bruin

Het is een mooi zadel en een mooie foto, dus ik snap dat je voor bruin wil gaan. Jammer dat dit niet te koop is. Je blog gelezen. Wellicht dat je het zadel waar je niets mee kunt doen mee zou kunnen nemen naar het weekend (hopelijk kunnen we erbij zijn). Want het zadel van Polie ligt wel al wat beter maar ligt nog niet super. Als het zadel wat jij niet kunt gebruiken niet te duur is (?) wil ik het wellicht kopen als het beter past als mijn eigen zadel. En ja..........jouw ventje is een toppertje dat hij het zadel zo gemakkelijk op zich liet passen! :D

Auteur:  Francis [ za dec 20, 2008 9:13 pm ]
Berichttitel:  Re: Zwart of Bruin

Hoe bedoel je 'niet te koop'? Deze set (niet déze, maar zo een dus) kun je gewoon kopen hoor. Zadel is de Freeform Attitude en is in deze kleurstelling te bestellen en hoofstel is van Marylot in kleurcombi 'Nutmeg' (zo heet de lichtbruine kleur aan het zadel trouwens ook).

De zadels die ik hier heb zijn testzadels die dus gewoon weer terug gaan naar Callista en Don. De Delphin heb ik via Callista van TrekkingSaddles en de Freeform is van Don van Buitenzinnig. Beide testzadels zijn toevallig ook te koop dus daarom had ik nu in ieder geval de Delphin al laten komen, omdat die er als testzadel uit gaat. Je zou Callista dus kunnen mailen om te vragen of je hem mag testen en als'ie bevalt over nemen. Zo heb ik het ook gedaan. Ze heeft er nog een, die is wat 'gebruikter', deze is zo goed als nieuw en dus ook wat duurder... hang me er niet aan op, weet zo niet meer wat ze genoemd had maar geloof dat ik em voor €1100 kon over nemen (nieuw is'ie 1350).
Ik heb de bruine freeform vandaag nog niet geprobeerd, doe ik misschien morgen nog even. Wil toch even kijken hoe dat bruin hem staat (weet nu al dat dat waarschijnlijk heel mooi staat dus heb ik er weer een leuk dilemma bij om me mee bezig te houden ;) )

Auteur:  nance1 [ za dec 20, 2008 11:56 pm ]
Berichttitel:  Re: Zwart of Bruin

Die vrienden van on sin Markelo hebben dus een bruin zadel en bruin hoofdstel op hun merens. Staat geweldig mooi. Ik was ook op zoek naar een ander zadel en heb enorm staan twijfelen of ik ook over zou gaan op bruin, maar heb uiteindelijk toch zwart gekozen. Maar het stond hun merens super mooi.

Auteur:  Francis [ zo dec 21, 2008 12:23 am ]
Berichttitel:  Re: Zwart of Bruin

Denk ook idd dat het wel heel mooi staat, alleen moet ik dan denk ik wel van m'n oranje af, anders wordt het té... en oranje vind ik óók leuk...
Nou ja, ik heb nog even. Probeer plaatjes te vinden van zwarte paarden met bruine optoming maar lukt nog niet erg. Morgen dus toch de Freeform ook maar op Ben leggen... ik heb nu de 'oude' freewest als testzadel
Afbeelding
maar vind bijv. de Classic Deluxe ook érg chique.
Afbeelding

Auteur:  Lordi [ ma dec 22, 2008 12:59 am ]
Berichttitel:  Re: Zwart of Bruin

Hoi,

Wij hebben op Lordi een bruin congac kleurig zadel liggen. Van Malibaud dus. Staat hem heel goed al zeg ik hetzelf. Ik heb 5 jaar geleden erg lang moeten zoeken naar een bruin hoofdstel. Het is wel gelukt en wij zijn al weer 5 jaar in het bruin. Ik vind het he persoonlijk beter staan dan het zwarte veelzijdigheidszadel wat ik heb. Ik wil je wel een foto sturen.

Groetjes Hester

Auteur:  Francis [ ma dec 22, 2008 3:12 am ]
Berichttitel:  Re: Zwart of Bruin

Ja graag! Als je'm niet hier kunt/wilt plaatsen mag je'm ook mailen naar francisdalebout@wanadoo.nl

Auteur:  Francis [ do dec 25, 2008 3:14 am ]
Berichttitel:  Re: Zwart of Bruin

Nou, de keus is gemaakt...
Gisteren de halve dag op internet aan't zoeken geweest of er een bitloos hoofdstel bij de freewest te vinden was, want als ik dat zadel zou nemen, zou ik er wel een bijpassend bitloos hoofdstel bij willen. Kon op internet niet goed slagen, alleen een biotane hoofdstel wat in de buurt kwam, maar dat wil ik dan liever weer niet... hou niet zo van kunststof, heb liever leer. Daarnaast wist ik ook nog niet zeker welk systeem in wil gaan gebruiken, kruislings of de bloem van marylot.
Gister middag impulsief even Heja binnen gelopen en wat hangt daar... Een bitloos hoofdstel in kruislings systeem en de perfecte kleur voor bij het zadel.
Ik geloof dat er boven iemand de keus voor mij gemaakt heeft dus knoop doorgehakt, hoofdstel even weg laten hangen en vandaag opgehaald.
Hier ga ik Ben straks (uh.. van de zomer? komende herfst? who knows...) mee rijden. Één laagje olie en de kleur van't hoofdstel is helemaal perfect (hier op de foto lijkt het nogal af te wijken maar i.r.l. is't echt nagenoeg dezelfde kleur.

Afbeelding

Dus mocht hier nog iemand belang hebben bij knal oranje veiligheidsbeugels (vergelijkbaar met de podiumbeugels, maar iets degelijker qua uiterlijk en voordeliger qua prijs), stuur maar een PBtje, want in ieder geval voor het tuig, stappen we van het oranje af (niet voor accesoires en stalspullen hoor :D ).

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/