MerensForum.nl
http://merensforum.nl/

Graag enkelspantips
http://merensforum.nl/viewtopic.php?f=9&t=2439
Pagina 1 van 1

Auteur:  Karin v V [ vr maart 21, 2014 12:33 pm ]
Berichttitel:  Graag enkelspantips

Sinds vorige week heb ik menles. Dit om wat afwisseling aan mijn merrie Kasai te bieden en omdat ze waarschijnlijk in Frankrijk ook voor de kar heeft gelopen. Vanwege haar sensibele karakter en mijn onzekerheid ga ik eerst het koetsiersbewijs halen en dan gaan we Kasai beleren. Is er in in ieder geval een van ons zeker van zijn zaak, haha. Nu heb ik tips nodig voor de uitrusting.
Ik vond een tweewieler leuker en handiger te stallen maar de men-instructeur is er niet enthousiast over. En wat voor mentuig en maat moet ik nemen, dat van Trudy vind ik heel mooi maar is dat er ook in enkelspan uitvoering?

Auteur:  inkeink [ za maart 22, 2014 9:47 pm ]
Berichttitel:  Re: Graag enkelspantips

ik heb zelf de luxe van een tweewieler en een marathonwagen. De tweewieler gebruik ik het liefst als ik alleen ben en dressuurmatig wil mennen.
Ik gebruik hiervoor hetzelfde tuig, een ideaal luxe marathontuig, zwart met zwart onderlegt maar deze is er ook bruin onderlegt.

Wat wel heel belangrijk voor een tweewieler is, is dat deze goed in balans hangt, dit voorkomt vervelend stoten en is voor je paard ook een stuk fijner.
Grote voordeel van een tweewieler vind ik zelf dat deze niet (snel) kantelt mocht je een paard hebben wat snel het hoekie omdraait :) iets waar vooral quira een handje van heeft :(

succes!

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/